Kdo smo?

Smo podjetje specializirano za izdelavo otroških igral, v katerem mlad kolektiv načrtuje in izdeluje otroška igrala. Pri načrtovanju, izdelavi in uporabi materialov sledimo svetovnim trendom. Uporabljamo moderne materiale, vendar dajemo prednost domačim dobaviteljem in ekološkim materialom. Vsako leto razvijemo več tipov igral, ki jih potem certificiramo in damo na trg. Naše kolektiv za vas pripravi ponudbo na podlagi vašega povpraševanja in želj, nato opravimo ogled terena, izrišemo igrišče, po katerem se lahko sprehodite in koncu še izdelamo in strokovno vgradimo igrala na želeno igrišče. Vsa igrala za javne površine so izdelana v skladu s standardi SIST EN 1176 in uporabljene blažilne podloge po standardu SIST EN 1177, pridobljeni so vsi certifikati. Vsa igrala so impregnirana, nekatera pa še barvana z otrokom prijaznimi barvami. Naše podjetje vam svetuje pri izbiri ustreznih igral, jih izdela in na koncu še zmontira. Opravljamo še redne letne preglede otroških igrišč, za kar imamo pridobljen certifikat. Opravljamo še storitev sanacije igral, popravila igral, vzdrževanje in predelavo za ustreznost zahtevanim standardom. Izdelujemo tudi igrala za domačo uporabo, vrtne sedežne garniture, pergole in nadstreške za avtomobile ali terase.

Drugi o nas

Intervju ustanovitelja VOJCLES-a
»Naši začetki segajo v leto 2010, ko sem naredil prvo igralo za svojega, takrat dveletnega sina. Kmalu se je rodil še drugi otrok in z ženo sva ponosno opazovala svoja nadobudneža pri igranju na igralu, ki je bilo plod najinega razmišljanja in ideje, da se otroci vrnejo k naravnemu bogastvu, ki nam ga ponuja narava – k igri na prostem, k stiku otroške roke z lesom, travo, mivko, zemljo… Ob opazovanju otrok pri igri sva izpopolnila naše prvo igralo, katero so opazili tudi naši prijatelji. Naredil sem več igral za prijatelje in tako, se je počasi rodila ideja o izdelovanju otroških igral za prodajo«, pravi o začetkih podjetja Vojcles Vojko Hodošček iz Petanjcev.

Tri leta pozneje je ustanovil podjetje specializirano za izdelavo otroških igral

O tem kako je iz tega nastalo podjetje pa Vojko pravi, da so »začetki bili težki, vendar sva z ženo, ki je diplomirana vzgojiteljica, ustvarila več modelov igral, ki so bili namenjeni domači uporabi. Podjetje se je začelo razvijati. Naredili in zmontirali smo vedno več otroških igral, ko je leta 2015 prišla ideja in potreba o razvoju igral za javne površine. Začeli smo sodelovati z Biotehnično fakulteto v Ljubljani, oddelek za lesarstvo in razvili prvi dve liniji igral za javne površine, Maxi in Vijuga. Pridobili smo vse potrebne certifikate in ostalo dokumentacijo za montažo igral na javnih površinah, vrtcih, šolah, lokalih, parkih itd. Letos uvajamo novo linijo igral Colour, ki so razvita povsem na novo, z uporabo novih materialov«.

Uporabljajo čim več slovenskih produktov

O tem kakšen les uporabljajo, pravi, da so igrala narejena iz »impregniranega masivnega lesa iglavcev. Les je slovenskega izvora (Pohorje). Na splošno dobro sodelujemo z domačimi dobavitelji, skušamo uporabiti čim več slovenskih produktov, pri tem pa sledimo svetovnim trendom v razvoju otroških igral in predvsem posvečamo največ pozornosti varnosti za naše in vaše otroke in kakovosti«. Izdelke prodajajo v Sloveniji, ko pa bodo dovolj uveljavljeni in prepoznavni pa pravi, da bodo nastopili še na drugih evropskih trgih.

Vendar niso ostali le pri igralih

Idejo o igralih so nadgradili in dejavnost širijo. Vojko ob tem dodaja, da »podjetje izdeluje otroška igrala, katera se delijo v dve osnovni skupini in sicer: igrala za domačo uporabo in igrala za javne površine – igrala s certifikatom. Izdelujemo še nadstreške za avtomobile, terase, pergole, vrtne garniture, visoke grede, letve za ograje itd. Izvajamo še redne letne preglede otroških igrišč, za kar smo tudi pridobili ustrezni certifikat. V letošnjem letu načrtujemo še prodajo in montažo zunanjih fitnes naprav in naprav za street work out. Naprave so visoko kakovostne in v celoti izdelana v EU«.

Zelo huda konkurenca, težko za majhna podjetja a se kljub temu da

O konkurenci pravi, da je pri nas zelo huda. »Nekatera podjetje so že dolgo prisotna na trgu in je težko prodreti mladim in še relativno malo znanim podjetjem. Ampak verjamemo v naš uspeh, imamo vizijo, naše stranke, predvsem pa otroci, čutijo naš dotik lesa z ljubeznijo. V vsako igralo vložimo maksimalno energije in le popolno igralo lahko gre na igrišče«.